ИСПОРАКА

Нашите производи можат да бидат испратени низ целиот свет притоа користејќи  различни даватели на логистика во зависност од Вашата локација. Цената на испораката се прикажува во наплатата, пред да направите нарачка.

ЦАРИНИ, ТАРИФИ И ОСТАНАТИ ДАВАЧКИ

  • Меѓународните нарачки може да бидат предмет на увозни такси
  • царински давачки, даноци на додадена вредност (ДДВ) итн.
  • Овие трошоци НЕ се вклучени во трошоците за испорака што ги плаќате кога ќе направите нарачка кај нас.
  • Овие трошоци се одговорност на клиентот.
  • Не можеме да обезбедиме информации за овие давачки. Ве молиме контактирајте ја Вашата царинска управа за детални информации.
  • Ако одбиете пакет на царина, царинската управа или ќе го уништи или ќе ни го испрати назад (ние немаме контрола над ова). Ако го уништат, нема да имате право на поврат. Ако ни го вратат назад, ние ќе Ви ги вратиме трошоците за производот (производите) само доколку производот е неоштетен. Трошоците за испорака на производот или во случај производот да биде испратен назад кај нас, не ги сносиме ние.

 

Доколку сакате да испратите производи надвор од нашите локации за испорака, Ве молиме користете шпедитерска услуга.

СЛЕДЕЊЕ НА НАРАЧКИ

Ако сакате да го проверите статусот на направената нарачка,  да ја следите нарачката што е испратена или да започнете поврат на производ, кликнете тука за да се најавите на вашата сметка.

ШТЕТА ПРИ ТРАНСПОРТ

Во редок случај кога Вашиот производ е изгубен или оштетен при транзит, веднаш пријавете го ова на компанијата, а потоа пријавете го проблемот кај нас. Важно е да не потпишете дека сте го примиле производот ако кутијата е оштетена или изгубена.

Сите барања треба да одат преку страницата за контакт со нас.

ЗАМЕНА НА ПРОИЗВОД

Ако сакате да замените производ со различна големина, боја или друг производ, можно е да го сторите тоа, сè додека оригиналниот производ е неискористен, во состојба за продажба, а производот за замена е на залиха. Сите дополнителни трошоци за испорака ќе бидат на товар на клиентот.

ПОВРАТ НА ПРОИЗВОД

Доколку сакате да вратите или замените производ, Ве молиме контактирајте не.

Вратете го производот во оригиналното пакување. Грижете се правилно да го спакувате производот за да избегнете оштетување при транзит. Препорачуваме да го вратите производот користејќи услуга за следење на испорака. По добивањето на производот, ќе извршиме целосен поврат на средства во рок од 14 дена. Враќањето на средствата ќе се издаде со користење на истиот начин на плаќање како и за оригиналната нарачка.

ДЕТАЛИ

Не прифаќаме поврат на склопени, прилагодени комплетни производи.

По пристигнувањето, внимателно проверете ја вашата пратка. Ако има некоја загуба или штета, Ве молиме контактирајте не веднаш.

Во случај враќањето на некој производ резултира со пад на вкупната нарачка под прагот на промотивен попуст, ние ќе го намалиме износот на повратот за износот на оригиналниот попуст.

Салон 29 ќе ги одбие предметите вратени во состојба која не е за продажба ИЛИ ќе го намали износот на повратот за 50%.

ПАКУВАЊЕ

За да се квалификувате за наплата, сите вратени производи мора да бидат вратени во оригиналното, непроменето пакување, со сите етикети и ознаки.